Longboarddeal - Evura: 035 5446937

Sliding gloves

Longboard sliding gloves

Longboard sliding gloves kopen en de freeride capaciteit van je longboard maximaal benutten? Dat kan met de slide gloves van Blood Orange, Holesom, Landyachtz, Loaded, Triple Eight en andere merken die je in onze shop vindt. Sliding gloves helpen je niet alleen bij (extreme) slides, de longboard handschoenen kunnen je handen ook beschermen bij een eventuele valpartij.

5 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

5 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Welke longboard slide gloves kopen

Alle sliding gloves zijn voorzien van een grote puck die bevestigd is op de handpalm. Deze puck kun je tegen de grond zetten bij het sliden. Omdat je vingers dan ook dicht bij de grond komen, is het voor beginnende sliding longboarders verstandig om slide gloves te kopen die tevens voorzien zijn van vinger pucks. Voor een meer ervaren, high-speed downhill longboarder, zijn de vinger pucks vaak overbodig, deze longboarders zullen eerder longboard handschoenen kopen die enkel voorzien zijn van handpalm pucks. Over het algemeen is het aan te raden om sliding handschoenen te kiezen die vervaardigd zijn van (dik) leer, deze bieden de meeste bescherming voor je handen. Sommige (ver) gevorderde boarders verkiezen lichtgewichte en geventileerde gloves die vervaardigd zijn van extra licht materiaal en kennen de risico’s van het eerder stuk gaan van dit lichte materiaal bij contact met de ondergrond.

Sliding gloves bij freeride longboard

Sliding gloves voor freeride longboarding vindt je in onze shop. Als je in het bezit bent van een fraai freeride board met een passende slide setup, dan is het ideaal om hierbij een set longboard handschoenen aan te schaffen. Zo kun je niet alleen rechtopstaand (stand-up) driften en sliden, maar ook perfect in lage positie met je handen in de sliding gloves, over de weg driften.