Longboarddeal - Evura: 035 5446937

Sector9

Sector9

Sector 9 longboards is door bevriende skate en longboard liefhebbers opgericht. In 1993 besloten deze vrienden zelf longboards te gaan fabriceren. Sector 9 is inmiddels een zeer bekende naam geworden in de longboard industrie. Dat is niet voor niets, het merk heeft zich voor vele longboarders bewezen en in de loop der tijd een zeer ruim assortiment aan boards en parts voor vele longboard disciplines opgebouwd.

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Sector 9 longboard kopen

Sector 9 staat al jaren bekent als een van de topmerken in de longboard industrie. Een Sector 9 longboard kopen is investeren in je longboard toekomst! Heb je het voor jou geschikte Sector 9 board gekocht, dan biedt deze je garantie voor jarenlang longboard plezier. Sector 9 longboards zijn verkrijgbaar in vele uitvoeringen. Van stiff hardcore downhill decks en boards tot relaxte carving cruisers met Gullwing Sidewinder trucks.

Constructie Sector 9 longboards

Sector 9 fabriceert longboard decks op vele specifieke manieren. De bouwwijze, de gebruikte materialen en shape en verschilt bijna per type Sector 9 longboard. Zo zijn enkele Sector 9 boards voorzien van verticaal gelamineerde deck lagen. Deze bijzondere constructie geeft een deck veel solide stiffness. Ook gebruikt Sector 9 vele manieren om lagen op te bouwen en decks te persen. Bij de opbouw van een deck wordt o.a. gebruik gemaakt van Fiberglass en speciaal geselecteerde Bamboo en Maple lagen. Bij de stiff (downhill) maple decks zijn de lagen vaak cold pressed voor extra stevigheid. De flex decks zijn vaak voorzien van 1 of meerdere lagen Fiberglass.

Sector 9 longboards met Gullwing trucks

Sector 9 longboards zijn over het algemeen afgemonteerd met wielen en lagers van het eigen merk. Hierdoor zijn deze parts precies afgestemd op het longboard voor een perfecte configuratie. Standaard monteert Sector 9 Gullwing trucks op de decks. Ook deze trucks passen perfect bij de decks en parts van Sector 9. Het longboard type is bepalend voor de te monteren Gullwing trucks. Zo zijn de Sector 9 sidewinder series longboards standaard voorzien van de speciale Gullwing Sidewinder trucks. Door het “Double Stacked Conventional Sindwinder System” kun je met deze trucks extreem diep insturen en extra soepel carven.