Longboarddeal - Evura: 035 5446937

Longboard decks

longboard deck kopen

Een longboard deck kopen met ruime keuze aan merken en shapes, dat is shoppen bij longboarddeal! Wij proberen je een zo volledig mogelijk deck-only assortiment aan te bieden voor een zo gunstig mogelijke prijs. Bij ons vindt je longboard decks van o.a. de volgende topmerken: Airflow, Bustin, Earthwing, Jet, Landyachtz, Loaded en Original. Uiteraard fabriceren deze merken de decks elk vanuit een eigen visie. Zo zijn er grote verschillen in het fabricageproces en materiaalgebruik. Daarbij vindt je de decks van deze merken in diverse shapes, zo kun je in onze shop o.a. pintail, kicktail, drop-down, drop-through en double-kick decks kopen.

16 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

16 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Passende longboard deck shape kopen

Wil je als doorgewinterde longboarder een longboard deck kopen, dan weet je waarschijnlijk al precies welke deck shape van welk merk je wilt hebben. Wanneer je voor het eerst een longboard samen stelt voor een specifieke discipline, is het natuurlijk handig om te weten welk longboard deck je daarvoor het beste kunt aanschaffen. Zoek je een cruising deck, dan kun je uit vrijwel alle deck shapes kiezen, al zal een extreem deck zoals een top-mount downhill deck vaak afvallen. Wil je voor carving een passende deck shape kopen, kijk dan met name naar (top-mount) decks waarbij de trucks aan de onderzijde gemonteerd zijn, deze geven je veel (stuur) controle. Een bij carving passende longboard deck shape kan bijvoorbeeld een pintail, kicktail of mini-cruiser zijn. Ben je zoekende naar een longboard deck-only die je afgemonteerd een extra laag zwaartepunt geeft, ga dan voor een double-dropped, drop-down of drop-through longboard deck-only. Wanneer je een deck zoekt voor freestyle (skateboard) tricks, neem dan een deck met een kick shape, zoals een kicktail, double-kick of pool deck. Wil je een longboard deck voor sliden en freeriden aanschaffen, dan kun je uit vele shapes kiezen, al zal bij sliding en freeride op hoge (downhill) snelheid een topmount downhill deck vaak het meest geschikt zijn.

Longboard deck-only aanschaffen voor beginner

Als beginner kun je vaak het beste een longboard deck-only kopen met een groot oppervlak en/of een deck met een laag zwaartepunt. Een deck met een groot oppervlak, zoals een lang pintail of kicktail deck, geeft je deze ruime ”speelruimte”. Het deck ligt bij deze (top-mount) shapes vaak relatief hoog. Dit zorgt er voor dat deze decks met gemonteerde trucks en wielen vaak extra gemakkelijk te besturen zijn, maar ook dat deze relatief instabiel zijn. Daarom kun je tevens een drop-down of drop-through longboard deck-only voor een beginner aanschaffen, deze decks bieden je een laag zwaartepunt en zijn daarmee zeer stabiel. Het ‘’speeloppervlak’’ van deze dropped decks is echter beperkter dan die van een kicktail of pintail longboard deck-only