Longboarddeal - Evura: 035 5446937

Double dropped decks

Een double dropped deck met gemonteerde trucks en wielen zorgt vaak voor een extra laag zwaartepunt. Double dropped decks zijn voorzien van een drop-down shape en drop-through truck-holes waar trucks doorheen kunnen worden gemonteerd. De drop-down shape betekend dat het deck tussen de trucks in, direct na de truck montagepunten, op één of meerdere posities naar beneden toe gebogen is. Hierdoor zijn één of meerdere delen in het midden extra laag. De drop-down en drop-through combinatie zorgt vaak voor een laag en stabiel platform.

There are no products matching the selection

Double-dropped deck kopen

Zoek je een deck die je veel stabiliteit en/of maximale controle geeft op hoge snelheid? Dan is het een goede zet om een double dropped deck te kopen. De double dropped decks in onze webshop zijn vaak zeer grillig van vorm, hiermee zijn de decks vaak voorzien van één of meerdere “foot” platforms. Deze platforms, die ook wel “gas-pedals” genoemd worden, zijn vaak zo gevormd dat je je voeten er perfect op kunt positioneren. Hierdoor heb je superveel grip en blijf je ook bij extreme moves bijna aan het deck plakken. Dus wanneer je een double dropped deck kopen gaat, dan ben je verzekerd van superveel (stuur) controle!

Mogelijkheden van double-dropped decks

Met een double dropped deck kun je een fraai longboard samenstellen die geschikt is voor (high) speed boarding. Afhankelijk van de setup die je monteert kun je de nadruk van het board met name op freeride of op (grippy) carving leggen. Een double-dropped deck gecombineerd met sliding wheels biedt je veel freeride mogelijkheden. Wanneer je trucks met een kleine hellingshoek (extra stabiele trucks) en brede (offset) downhill wielen combineert met een double-dropped deck, kun je een fraai speed / downhill board maken waarmee je ook op hoge snelheid maximale (carving) grip hebt.