Longboarddeal - Evura: 035 5446937

Double-kick decks

Een double kick deck is voorzien van twee oplopende uiteinden in de deck shape. Deze omhoogstekende kicks bevinden zich aan beiden uiteinden, aan de buitenzijde van de truck bevestigingspunten. De vorm is vergelijkbaar met die van een traditioneel skateboard. De double kick shape vormt de perfecte basis voor freestyle longboarding.

5 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

5 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Double-kick deck kopen

Wanneer je een double kick deck koopt, verzeker je jezelf van superveel longboard fun! Een double kick deck biedt je als longboarder veel mogelijkheden. Met een compleet afgemonteerd double kick deck heb je een allround complete longboard in handen waarmee je relaxt kunt cruisen en carven, maar ook perfect mee kunt freestylen. Double kick decks zijn in diverse uitvoeringen leverbaar. Zo kun je een double kick deck kopen met een flex constructie die vaak bestaat uit bamboo en glassfiber. Deze decks zijn relatief licht en geven veel cruise comfort en zijn geschikt voor pumping. De meer stijvere double kick decks zijn vaak voorzien van een dikke maple (hout) constructie. Deze decks vormen vaak een goede basis voor freestyle, freeride en downhill longboarding.

Mogelijkheden van double kick decks

Door de dubbele kick vormt het double kick deck een uitstekende basis voor freestyle longboarding. Door de kicks die aan de voor –en achterzijde in de deck shape zijn opgenomen, is het longboard gemakkelijk te liften. Een double kick deck kan tevens vaak gebruikt worden voor vele andere doeleinden. Welke disciplines het beste bij een deck passen is vaak afhankelijk van de stijfheid van een deck. Zo is een double kick deck met flex ideaal voor relaxte cruise, pump, freeride en freestyle sessies. Een stiff double kick deck is meer gericht op snelheid en kan vaak gebruikt voor extreme freeride en freestyle sessies en zijn eventueel ook geschikt voor downhill longboarding.