Longboarddeal - Evura: 035 5446937

Drop-down decks

De meeste drop-down decks hebben voorbij de trucks een kromming naar beneden toe, waardoor het middendeel, tussen de trucks in, extra laag ligt. Een drop-down deck met gemonteerde trucks en wielen biedt hierdoor vaak extra stabiliteit. Enkele dropped decks met een extra grillige shape zijn vaak voorzien van meerdere “dropped” platforms. Dit is bijvoorbeeld vaak het geval bij dropped decks met W-concave (dubbele concave in W-vorm).

1 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

1 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Drop-down deck kopen

Wil je een drop-down deck kopen waarna je deze kunt samenstellen met je bestaande setup, of voorzien van nieuwe trucks, wielen, lagers en hardware, kijk dan niet verder. In onze shop vind je vele soorten drop-down decks. Van decks met een enkelvoudige (diepe) drop tussen de trucks tot drop-down decks met zeer grillige vormen en meerdere dropped platforms. De drop-down decks met het laagst gelegen middendeel geven de meeste stabiliteit en vormen een perfecte basis voor long distance en speed cruising. De dropped decks die voorzien zijn van een grilligere shape en uitgevoerd zijn met diverse drops en foot platforms bieden vaak een perfect basis voor freeride en downhill longboarding.

Voordelen van drop-down decks

De specifieke drop-down shape zorgt er voor dat één of meerdere plaforms van het deck extra laag ligt. Dit geeft vaak extra stabiliteit, dit is een groot voordeel voor bijvoorbeeld long distance en speed cruising. Een voordeel van dropped decks die voorzien zijn meerdere drops is dat deze decks je een perfect platform geven waarin je voeten kunt positioneren. Hierdoor kun je je board extra gemakkelijk besturen en controleren. Deze dropped decks vormen vaak de ideale basis voor freeride en downhill longboarding.