Longboarddeal - Evura: 035 5446937

Kicktail decks

Kicktail decks zijn voorzien van een deck shape waarvan het achterste deel, voorbij de achterwielen oplopend is (kicktail). Deze vorm zorgt er voor dat deze decks niet alleen geschikt zijn voor cruising en carving maar tevens te gebruiken zijn voor skateboard-achtige freestyle tricks. Dit zorgt er voor dat kicktail decks met gemonteerde wielen en trucks voor verschillende longboard disciplines te gebruiken zijn.

4 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

4 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Kicktail deck kopen

Voor je een kicktail deck kopen gaat is het handig om te weten welke wielen en trucks hierbij passen. Wanneer de trucks en wielen op het kicktail deck zijn gemonteerd mag de afstand tussen de wielen en het deck vaak niet te klein zijn. Het kan daarom van belang zijn om extra hoge trucks te monteren of riser-pads tussen de trucks en het deck te plaatsen om voldoende ruimte te creëren zodat de wielen in een bocht het deck niet kunnen raken. Een kicktail deck kopen kan in onze shop met een ruime keuze uit vele modellen. De kicktail longboard decks variëren o.a. qua shape ter hoogte van de wielen. Daar waar de wielen bij het insturen het dichtst in de buurt van het deck komen zijn de meeste modellen voorzien van wheel-wells. Dit zijn lichte hollingen in de onderzijde van het deck die voorkomen dat wielen het deck kunnen raken. Voor je een kicktail longboard deck kopen gaat kan het dus handig zijn om te kijken naar de specifieke shape van het deck. Zo kun je bepalen met welke trucks, wielen en eventuele riser-pads je dit deck tot een compleet kicktail longboard kunt maken.

Voordelen van een kicktail longboard deck

Een kicktail deck met gemonteerde trucks en wielen ligt vaak relatief hoog ten opzichte van de ondergrond. Het zwaartepunt is hierdoor vrij hoog, dit komt de bestuurbaarheid ten goede. Een ander voordeel is natuurlijk de in de deck shape aangebrachte kicktail. Deze zorgt er voor dat een kicktail longboard deck met gemonteerde trucks en wielen gemakkelijk te “liften” is.