Longboarddeal - Evura: 035 5446937

Pintail decks

Een pintail deck is voorzien van een druppelvormige shape. De voorzijde van een pintail longboard deck is vaak voorzien van een ronde punt. Het breedste punt van een pintail deck bevind zich vaak voor het midden, voorbij het breedste punt loopt de vorm naar de achterkant gelijkmatig af in een puntige afgronde staart (pintail. De meeste pintail decks zijn voorzien van concave, dit is een holling die zich in de breedte van het deck bevindt, van de ene zijde naar de andere zijde. Concave maakt het pintail deck vaak sterker en beter bestuurbaar.

2 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

2 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Pintail deck kopen

Wil je een pintail deck kopen waarna je deze met je bestaande of nieuwe onderdelen op kunt bouwen? Bekijk dan goed of de te plaatsen trucks en wielen bij het pintail deck passen. Trucks zijn vaak aan de onderzijde van een pintail deck gemonteerd (top mount). Hierdoor zit er tussen de op de as van een truck gemonteerde wielen en het deck een bepaalde afstand. Deze afstand moet groot genoeg en voorkomen dat de wielen het deck kunnen raken zodra het board en de trucks ingestuurd zijn. Het kan dus van belang zijn om extra hoge trucks, zoals Reverse Kingpin trucks, op je pintail longboard deck te plaatsen. Om verzekerd te zijn van voldoende afstand tussen wielen en deck kunnen tussen de trucks en het pintail deck ook eventueel risers geplaatst worden. Enkele pintail decks zijn voorzien van cutouts en wheel-wells die wheelbite (wielen die het deck raken) kunnen voorkomen. Voor je een pintail longboard deck koopt is het dus van belang dat je setup hierbij past.

Voordelen van pintail decks

Pintail decks zijn vaak voorzien van een fraaie surfboard shape. De relatieve eenvoud van deze vorm zorgt er voor dat een pintail longboard deck vaak zeer sterk en licht is. De pintail decks zijn vaak voorzien concave en een topmount truck montage, deze combinatie zorgt voor een perfecte bestuurbaarheid.