Longboarddeal - Evura: 035 5446937

Top-mount downhill decks

Bij een top-mount downhill deck zijn de trucks aan de onderzijde van het deck (top-mount) gemonteerd. Deze montage zorgt voor een supersterke verbinding en een relatief hoog zwaartepunt. Dit creëert een perfecte, zeer directe bestuurbaarheid en controleerbaarheid. Top-mount downhill decks zijn vaak voorzien van W-concave en specifiek gepositioneerde foot platforms, dit geeft een longboarder maximale grip. Met de juiste setup zijn deze decks vaak geschikt voor extreme downhill en freeride longboarding.

1 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

1 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Top-mount downhill deck kopen

Bij Longboarddeal vindt je van vele merken top-mount downhill decks. Van o.a. Landyachtz, Loaded, DB Longboards, Earthwing , Jet en Orginal kun je hier een top-mount downhill deck kopen. De top-mount downhill decks zijn leverbaar in diverse uitvoeringen. Zo zijn er top-mount dowhill decks met een twin-tip shape, een directional shape, een kicktail shape en een double kick shape. Wanneer je naar maximale downhill, freeride of freestyle mogelijkheden zoekt, dan kun je het beste een top-mount downhill deck kopen met één of meerdere kicks. Topmount downhill decks zijn vaak supersterk en bestand tegen extreme omstandigheden, dit wordt o.a. mogelijk gemaakt door hoogwaardige maple, carbon en fiberglass constructies.

Voordelen topmount downhill deck shape

Voor gevorderde longboarders die grote downhill en freeride ambities hebben heeft het topmount downhill board vele voordelen. Door een supersterke constructie, grillig deck oppervlak en top-mount truck montage geeft het top-mount downhill deck veel freeride, downhill en soms ook freestyle mogelijkheden. Door de (deep) concave, rocker shape en specifieke foot platforms kun je deze decks vaak zeer agressief besturen en zijn deze bij sliding perfect te controleren. De top-mount downhill decks met single of double kick zijn perfect voor downhill en freeride longboarders die ook freestyle tricks willen doen.