Longboarddeal - Evura: 035 5446937

Longboard in elkaar zetten

Wil je zelf een longboard in elkaar zetten en kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Op deze pagina zit je daarvoor helemaal goed. Informatie over het monteren van je longboard vindt je hier! Allereerst hebben we weergeven welke onderdelen en tools je nodig hebt voor het monteren. Daarna volgt de uitgebreide montage uitleg.

Benodigde longboard onderdelen

De volgende longboard onderdelen heb je nodig om je longboard compleet te maken:

  • 1 Longboard deck
  • 1 Vel passende longboard griptape
  • 2 Trucks (incl as-moeren) en 8 boutjes met moeren
  • 4 Longboard wielen
  • 8 Longboard lagers en spacers

Benodigde longboard tools

Om de losse longboard onderdelen te monteren en een longboard compleet te maken heb je de volgende tools nodig:

  • 1 Longboard / skateboard tool (voor indrukken lagers en vastdraaien moeren)
  • 1 schroevendraaier Kruiskop
  • 1 Stanleymes of ander scherp en dun mes

Longboard montage instructie

Stap 1 Griptape aanbrengen

Allereerst haal je de de folie van de klevende zijde van de griptape af, bewaar deze folie goed !!! Je hebt dit nog nodig. Hou de losse griptape aan de uiteinden recht boven het deck vast (klevende zijde onder), zodanig dat je het deck niet meer ziet. Breng nu de uiteinden van de tape zodat deze in het midden gaat buigen. Het gebogen midden van de tape kun je dan op het midden van je longboard plakken. Vanuit het midden plak je daarna voorzichtig de rest van de tape op het deck en druk je met een platte hand zoveel mogelijk luchtbellen weg. Leg de folie waarvan je de griptape hebt gehaald op het zojuist aangebrachte tape, met gladde zijde boven, waarna je de nog overgebleven luchtbellen weg kunt wrijven. Als de griptape volledig luchtbel aan het deck vast zit kun je de overstekende stukken griptape verwijderen. Dit gaat als volt± Druk met een stalen pen (bijvoorbeeld midden schroevendraaier) langs de zijkant van het deck onder een hoek van 45graden tegen de overstekende stukken griptape. De vorm van het deck wordt hierdoor in de griptape zichtbaar, je ziet nu precies waar je de overtollige stukken griptape af moet snijden. Met een scherp stanleymes (of ander dun scherp mesje) kun je nu de overtollige stukken met een scherp stanleymes onder een hoek van 45 graden afsnijden.

Stap 2 Wielen en lagers aan trucks bevestigen

Als eerste druk stop je de spacers in de wielen, hierna druk je de lagers aan beide zijden met een longboardtool in de wielen. Leg de wielen met lagers hierna aan beide zijden om de assen van de trucks. Daarna draai je de borgmoeren (eventueel met afstandsringen) op de assen. Zorg er voor dat deze moeren niet te vast of te los komen te zitten.

Stap 3 Trucks bevestigen

Allereerst druk je de montage-bouten (4 stuks per truck) door de griptape en deck. Dan zet je de trucks (eventueel met risers) op onderzijde van het board zodat de bouten ook door de gaatjes van de trucks steken. Draai daarna, met behulp van je longboardtool en schroevendraaier, de moeren vast totdat de trucks stevig vast aan het deck zitten. Wanneer beide trucks erop staan ben je klaar om te boarden!