Longboarddeal - Evura: 035 5446937

Longboard voor beginners

Longboard voor beginners, waarvoor kun je het beste kiezen..? Via deze informatiepagina proberen we je zo goed van advies te voorzien. Grofweg kan je als beginnende longboarder kiezen voor stabiliteit of speelruimte (oppervlakte). Deze begrippen zijn natuurlijk erg vaag, daarom een kleine uitleg over deze opties.

Stabiliteit en oppervlakte longboard

De meeste stabiliteit vindt je bij een longboard met een laag zwaartepunt. Longboards types die dit het meeste bieden zijn dropped longboards. Bij deze boards is de bovenkant van het deck vaak extra laag, meestal lager geplaatst dan de bovenkant van de trucks. Dropped longboards vindt je in drie verschillende varianten; Drop-Down, Drop-Through en Double Dropped. Nadeel van deze boards voor de longboard beginner is dat het deck-oppervlak relatief beperkt is vanwege de 4 wiel uitsparingen.

longboard truckmount shape chart

De meeste speelruimte vindt je op een longboard met een relatief groot deck. Longboards die dit o.a. vaak bieden zijn pintail en kicktail longboards. Door het grote oppervlak van een kicktail longboard heb je als longboard beginner veel ruimte voor je voeten, hierdoor kun je tijdens het boarden gemakkelijk van positie veranderen, dit geeft veel vrijheid en speelruimte om te oefenen.

Specifieke keuze voor bepaald type longboard

Over het algemeen heeft een beginner het longboarden vrij snel onder de knie, ook al is het eerste board geen dropped, pintail of kicktail longboard. Het is dan ook zeker mogelijk om met een ander longboard type te starten, al is in het allereerste begin vaak iets lastiger dan bij de eerder genoemde boards.

Als je als beginner nu al precies weet welke Longboard discipline jou het meeste aanspreekt, kan je het beste meteen gaan voor een longboard die daar het beste bijpast. Dus als je nu al weet dat je alleen maar lange afstanden wilt gaan cruisen met je board, ga dan voor een dropped longboard (drop-down/drop-through) met lekker grote wielen. Wil je juist een beetje een beetje meer dan alleen cruisen, ga dan voor een kicktail board, hiermee kan je ook nog even wat trucjes doen.

Het kiezen van een longboard is geen exacte wetenschap, het gaat er bij beginners vooral om dat je de basis, het cruisen goed onder de knie krijgt.