Longboarddeal - Evura: 035 5446937

Longboard voor kind

Vele longboard types kunnen voor een kind geschikt zijn. Dit kunnen zowel full-size longboards als cruiser en pool boards zijn. Met full-size longboards bedoelen wij boards die een lengte hebben tussen de 36 en 44 inch (91 en 112cm). Cruisers en pool boards zijn een stuk korter dan full-size boards, deze hebben vaak een lengte tussen 22 inch en 34 inch. Vanwege de soms iets beperkte handzaamheid en controleerbaarheid van een groot/lang longboard is voor kleine kinderen een kort full-size longboard of een cruiser/pool board aan te raden.

Full-size longboard voor kind kopen

Full-size longboards zijn vaak tussen 36 en 44 inch lang. Deze boards zijn in vele varianten (shapes) verkrijgbaar. Full-size longboards zijn voor de meeste grotere kinderen vaak prima te gebruiken en te hanteren. Qua board controle, mogelijkheden en handzaamheid is met name voor kleinere (en lichtere) kinderen een relatief kort full-size longboard aan te raden

Cruiser/Pool longboard voor kind kiezen

Mini-cruisers, retro plastic cruisers en pool boards zijn vanwege het compacte formaat (lengte vanaf 22 inch tot ongeveer 34 inch) voor vrijwel iedereen (van jong tot oud) geschikt. Daarmee zijn deze boards dus ook zeer geschikt voor kleine en grote kinderen.

Een greep uit onze Longboard collectie

Longboard voor beginnend kind kopen

Mini-cruisers, retro plastic cruisers en pool boards zijn vanwege het compacte formaat (lengte vanaf 22 inch tot ongeveer 34 inch) voor vrijwel iedereen (van jong tot oud) geschikt. Daarmee zijn deze boards dus ook zeer geschikt voor kleine en grote kinderen.

Drop-though of Drop-down board voor beginnend kind

Een drop-down of drop-through board is vanwege het lage stabiele platform zeer geschikt om mee te beginnen. Deze boards zijn met name geschikt voor kinderen die gemakkelijk veel snelheid willen maken en van plan zijn om veel relatief lange afstanden af te leggen. Hierbij geldt dat vooral bij kleinere kinderen een relatief kort longboard vaak de beste keuze is.

Pintail of kicktail board voor beginnend kind

Ook een pintail of kicktail longboard kan zeer geschikt zijn voor kinderen, deze boards bieden vanwege het vaak grote deck oppervlak, veel ruimte voor de voeten. Hiermee heeft een kind veel speelruimte om verschillende moves uit te proberen. Pintail longboards zijn met name geschikt voor kinderen die willen cruisen en veel bochtjes willen draaien (carven). Kicktail longboards zijn vooral geschikt voor kinderen die willen cruisen, carven en af en toe (skate) trucjes willen doen. Ook hierbij geldt dat met name voor kleine kinderen een relatief kort board vaak de beste keuze is.

Mini cruiser longboard voor beginnend kind

Een mini-cruiser longboard is vanwege het compacte formaat, lage gewicht en gemakkelijke manoeuvreerbaarheid zeer geschikt voor (kleine en grotere) kinderen die beginnen met longboarden.