Longboarddeal - Evura: 035 5446937

Longboard wielen demonteren en plaatsen

Op deze pagina vindt je informatie die betrekking heeft op de demontage en plaatsing van longboard wielen op je longboard. Het loshalen en plaatsen van (nieuwe) longboard wielen is een relatief eenvoudige klus. Je hebt hiervoor een longboard tool of een 13mm dopsleutel nodig. Wil je weten hoe je lagers over kunt zetten of nieuwe lagers in een nieuw wiel kunt plaatsen? Raadpleeg dan de volgende pagina: longboard lagers vervangen

Longboard wielen los maken

Door de axle-moer (met een longboardtool of dopsleutel) van een longboard wiel los te draaien kun je het wiel (met daarin vastzittende lagers) van de truck halen. Vaak bevinden zich aan weerszijden van het wiel speedrings (1 aan ene zijde en 1 aan andere zijde), bewaar deze speedrings goed, bij het monteren van nieuwe wielen kun je deze opnieuw gebruiken.

Longboard wielen monteren

Een longboard wiel met geplaatste lagers is eenvoudig op de truck (as) te monteren. Bij plaatsing van wielen is het aan te raden om aan beide zijden van een wiel 1 speedring te plaatsen (2 speedrings per wiel). Longboard wielen monteer je door eerst 1 speedring om de as van de truck (indien deze nog niet aanwezig is) te plaatsen. Plaats vervolgens het longboard wiel (met lagers) om de as, leg daarna de tweede speedring achter het wiel om de as. Draai vervolgens de axle (as) moer vast op de truck. Zorg er voor dat je deze niet te vast draait, je wielen moeten namelijk na plaatsing soepel kunnen draaien.

Informatie over het plaatsen van lagers (met spacer) in een wiel vindt je hier: longboard lagers vervangen.