Longboarddeal - Evura: 035 5446937

Longboard wielen

Longboard wielen kopen

Longboard wielen kopen en direct weer verder rollen. Een mooi setje longboard wielen voor een scherpe prijs kun je eenvoudig bij ons bestellen. De wielen vindt je hier van vele bekende topmerken zoals Abec 11, Cloud Ride, Orangatang, Landyachtz, Pink, Remember en Tunnel. De longboard wielen van deze merken zijn verkrijgbaar in vele maten, hardheden, lip-shapes en core-positie uitvoeringen. Door ons ruime aanbod kun je hier o.a. voor cruising, carving, slalom en sliding longboard wielen kopen.

21 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

21 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Geschikte longboard wielen kopen

Hier kun je longboard wielen kopen die perfect bij jou longboard en rijstijl passen. De geschiktheid is o.a. afhankelijk van de contact-patch (breedte), lip-afwerking, core-positie, diameter en de hardheid van longboard wielen. Grote wielen (diameter) komen trager op gang dan kleinere wielen maar rollen langer door. Smalle wielen (contact-patch) bieden vaak minder grip dan brede wielen en zullen hierdoor eerder gaan sliden. Zachte wielen (met lage a-waarde) geven veel grip (in bochten) en zijn relatief comfortabel, deze wielen accelereren minder snel en rollen minder gemakkelijk door dan harde wielen. Harde wielen bieden weinig grip en zullen in een bocht eerder gaan slippen en sliden. Longboard wielen zijn voorzien van een acute-angled, squared, rounded of beveled lip-afwerking. Wielen met een acute-angled (scherpe) lip en squared (rechte) lip geven vaak veel grip. Rounded-lip wielen zijn door de ronde lip vaak extra snel in een slide te krijgen. Beveled-lip wielen (schuine-lip) combineren vaak de rijeigenschappen van rounded-lip en squared-lip wielen. Longboard wielen zijn uitgevoerd met een centerset-core, offset-core of een sideset-core. Centerset-core wielen bieden vaak veel grip, sideset-core wielen geven vaak minimale grip, en zullen in een scherpe bocht eerder gaan driften/sliden. De meeste wielen hebben een offset-core, deze wielen combineren vaak de rijeigenschappen van side-set wielen met die van de center-set wielen.

Longboard wielen voor sliding aanschaffen

Als je longboard wielen voor sliding kopen wil, dan kun je het beste een wieltype met een relatief hoge hardheid, een rounded of beveled lip en een niet al te brede contact-patch aanschaffen. Voor maximale drifting en sliding mogelijkheden kun je vaak het beste kiezen voor wielen met een offset-core of side-core. Enkele (symetrische) centerset-core wielen zijn ook voor sliding geschikt gemaakt, deze sliding wielen kun je na verloop van tijd omdraaien zodat de wielen gelijkmatig slijten en extra lang meegaan.

Longboard wielen bestellen voor carving en slalom

Wil je longboard wielen aanschaffen voor carving en/of slalom boarding, dan heb je wielen nodig die je veel grip geven. Wielen die je dit bieden hebben vaak een brede contact-patch, zijn voorzien van een rechte (squar) of schuine (acute angled) lip en zijn vaak uitgevoerd met een center of offset-core. Over het algemeen hebben deze wielen een relatief lage hardheid.