Longboarddeal - Evura: 035 5446937

Double-Drop Longboards

Double drop longboards zijn voorzien van een dropped deck shape en een drop-through truck montage. Dit zorgt er voor dat het deck een extra laag zwaartepunt heeft waardoor het board zeer stabiel is. Het double-drop deck is vaak nog lager en grilliger qua vorm dan dat van een drop-through of een drop-down longboard. Voor maximale controle zijn vele double dropped longboards voorzien van (deep) concave en perfect gepositioneerde “foot platforms” waardoor je veel controle over het board uit kunt oefenen.

3 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

3 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Double drop longboard kopen

Een double-drop longboard kopen kan in onze webshop met een grote keuze uit diverse modellen van verschillende merken. De lengte verschillen tussen deze modellen zijn vaak vrij beperkt. Double-drop longboards zijn over het algemeen relatief lang. Een grote lengte maakt het double-dropped board extra stabiel. Wil je een double drop longboard kopen, maar weet je niet precies welke model het beste bij jou riding style past? Kijk dan met name naar de stijfheid en exacte vorm van het deck en de gemonteerde wielen en trucks. Zo kan het deck voorzien zijn van een double-kick en de trucks van een extra stabiele base-plate. Deze factoren bepalen o.a. of je board geschikt is voor bijvoorbeeld (speed) cruising, downhill, freeride boarding of juist meer voor freestyle boarding.

Voordelen double-drop longboards

Een belangrijk voordeel van een double drop long-board is de stabiliteit die dit longboard-type je biedt. Deze stabiliteit geeft een longboarder op snelheid veel vertrouwen. Zeker als de trucks en wielen goed op dit longboard-type zijn aangepast. Het board zal dan ook op hoge snelheid stabiel blijven rijden en goed bestuurbaar blijven. Een ander voordeel van een double dropped longboard is dat de decks van deze boards vaak voorzien zijn diverse welvingen (bolling /holling). Hierdoor hebben deze boards vaak perfecte “platforms” of “gas-pedals” voor je voeten waardoor je extra gemakkelijk controle over het board uit kunt oefenen. Dit bijvoorbeeld is ideaal voor sliding en (hard) carving.