Longboarddeal - Evura: 035 5446937

Double-Kick Longboards

Double-kick longboards zijn zeer geschikt voor freestyle tricks. Het deck van deze longboards loopt aan de voor -en achterzijde omhoog op. Deze oplopende deck-delen bevinden zich uit de buitenkant van de trucks. Door op één van de “kicks” te staan is het deck te liften. Hierdoor kun je skateboard-achtige tricks maken en bijvoorbeeld gemakkelijk over obstakels heen hoppen.

29 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

29 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Double-kick longboard kopen

Als je een double-kick longboard kopen wil, dan kun je bij ons zeker slagen! Van de meest uiteenlopende merken kies je bij ons eenvoudig het voor jou geschikte board. Van o.a. DB longboards, Mindless, Hammond en Loaded kun je hier een double kick longboard aanschaffen. Deze double kick boards zijn verkrijgbaar met topmount of drop-through truck montage.

Double kick longboard types

Double kick longboards zijn leverbaar in diverse uitvoeringen. Verschillen tussen de boards zitten o.a. in de manier waarop trucks gemonteerd zijn, de vorm en breedte van de kicks, de totale deck-lengte en de lengte-verhouding van het middendeel ten opzichte van de lengte van de kicks. Aan het deck kunnen trucks top-mount of drop-through gemonteerd zijn. Bij een top-mount double kick longboard zijn de kicks hoger dan bij een drop-through longboard. Een board met hoge kicks is gemakkelijker te liften dan een board met lagere kicks. Een double dropped longboard met brede kicks is beter te controleren dan een board met een smallere kicks. Rondingen in de kick-shape dragen tevens sterk bij aan de controleerbaarheid van het board. Een kort double-kick longboard is over het algemeen gemakkelijker te liften dan een langer board. Het gemak waarmee je het board kunt liften is echter ook afhankelijk van de lengte-verhouding van het middendeel ten opzichte van de lengte van de kicks. Hoe langer de kicks zijn t.o.v. het deck middendeel, des te gemakkelijker het board te liften is.