Longboarddeal - Evura: 035 5446937

Top-Mount Downhill Longboards

Onderstaande top-mount downhill longboards zijn gemaakt voor downhill longboarding. Bij deze boards zijn de trucks zijn onder het deck (top-mount) gemonteerd. De topmount montage geeft je maximale grip en controle bij hoge snelheden. Voor maximale stabiliteit is een high-end downhill setup noodzakelijk. Dit betekend dat niet alleen het deck van onderstaande top-mount downhill longboards perfect zijn voor hoge snelheden maar dat de hierop gemonteerde trucks, wielen en lagers hier ook voor zijn gemaakt.

12 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

12 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Top-mount downhill longboard kopen

Wil je voor je downhill sessies een top-mount downhill longboard kopen voor een gunstige prijs? Zoek dan niet verder, op deze pagina vindt je zowel scherp geprijsde “basic” top-mount longboards voor “small” hills tot high-end boards van Loaded en Landyachtz voor het extremere werk. Om stabiliteit op hoge snelheid te garanderen zijn high-end top-mount downhill boards vaak voorzien van ultra stabiele trucks, “grippy” wheels en zeer duurzame lagers. De op deze boards gemonteerde trucks zijn dan ook vaak voorzien van “small-angle” baseplates (voorzien van extra kleine hellingshoek). High-end boards met high-end setups vindt je op deze pagina in groten getale. Zo kun je hier een Loaded Tesseract 39 top-mount downhill longboard kopen met zeer stabiele Paris V2 43 degree (small-angle baseplate) trucks.

Voordelen top-mount downhill longboards

De bestuurbaarheid en de controle die je bij hoge snelheid op je board uit kunt oefenen is een belangrijk voordeel van een top-mount downhill longboard t.o.v. een drop-through longboard. Dit voordeel is bijvoorbeeld ideaal bij downhill boarding vanaf “technical hills”. Hier is het vaak noodzakelijk om goed te kunnen sliden zodat je voldoende af kunt remmen voor scherpe bochten. Top-mount downhill boards beschikken vaak over een superstijf en relatief licht deck, dit komt uiteraard eveneens de downhill performance ten goede.