Longboarddeal - Evura: 035 5446937

Longboard bushings

Longboard bushings kopen

Longboard bushings kopen kan in onze shop van Bear, Blood-Orange, Divine, Khiro, Orangatang, Original, Oust, Randal, Reflex, Riot, RipTide en vele andere topmerken. Door nieuwe longboard bushings te kopen kun je op een zeer voordelige manier een groot (positief) verschil maken in het karakter van je longboard. Zo kun je je board extra soepel laten sturen, of juist meer stabiliteit geven op hoge snelheid. De mate van bestuurbaarheid / stabiliteit is o.a. afhankelijk van het formaat, de hardheid en de shape van de bushings.

2 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

2 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Welke longboard bushing shape kopen

Longboard bushings zijn leverbaar in diverse shapes, de shape van bushings heeft invloed op de stuur eigenschappen van je trucks. In onze shop vindt je o.a. barrel bushings, cone bushings en bushings met een wedge shape. Een barrel bushing is volledig recht, dit zorgt voor veel stabiliteit, deze bushings worden dan ook vaak gebruikt voor speed/downhill boarding. Conical (cone) bushings zorgen voor veel stuur gemak, deze bushings komen na insturen extra snel weer terug in de “normale” (rechte) positie, dit is vaak ideaal bij carving. Voor een “allround” karakter vindt je op de meeste cruising longboards per truck vaak één barrel bushing en één cone bushing. Wedge bushings zijn door de specifieke shape vaak zeer geschikt voor freeride boarding. Bushings zijn bij ons eveneens in vele andere (speciale) uitvoeringen leverbaar. Zo kun je in onze shop o.a. de high-end hourglass shaped Riot Blackwidows longboard bushings kopen.

Longboard bushings hard of zacht

Longboard bushings kun je in harde of zachte uitvoeringen bestellen. De hardheid van bushings wordt met de “A-waarde” weergegeven, deze waarde is grotendeels bepalend voor de mate van bestuurbaarheid van je longboard. Ter indicatie: Bushings met een waarde van 98-A zijn “hard”, 87-A wielen hebben een “medium” hardheid en 75-A bushings, zijn “zacht”. De termen “hard” of “zacht” zijn relatieve begrippen, voor een lichte longboarder voelt een bepaald type (zachte) bushing namelijk “harder” aan dan voor een zwaardere longboarder. Zachte bushings laten je trucks vaak extra soepel besturen, hardere longboard bushings geven je daarentegen meer stabiliteit.