Longboarddeal - Evura: 035 5446937

Longboard lagers

Longboard lagers kopen

Longboard lagers kopen van o.a. Amphetamine, Bones (Reds), Seismic-Tekton en Loaded kan bij Longboarddeal voor een superscherpe prijs! De lagers van deze merken zijn bij ons in vele uitvoeringen leverbaar. Zo kun je hier voordelige stalen lagers en zeer hoogwaardige titanium of ceramic longboard lagers kopen.

15 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

15 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Welk type longboard lagers kopen

Wil je een nieuw setje longboard lagers kopen maar weet je nog niet precies welk type je het beste kunt gebruiken? Kijk dan goed naar de maat en eigenschappen van de lagers. De meeste types, zoals de Loaded Jehu longboard lagers, zijn passend op de (veel voorkomende) 8mm axles. De 8mm axles lagers hebben dezelfde maat als skateboard lagers. Enkele (downhill) truck-hangers zijn voorzien van 10mm axles, ook dit lager-type vindt je in onze shop. Zowel 8mm axle als 10mm axle lagers zijn in diverse uitvoeringen leverbaar. De lagers variëren onder meer qua materiaalgebruik en de afdichting van de lagers. Een dichte lager laat minder vuil toe dan een open versie en slijt hierdoor minder snel. De meeste lagers zijn vervaardigd van staal, vele van deze types zijn voorzien van rvs (roest vrij) lagers. Tevens vindt je hier extra sterke titanium en ceramische lagers. Deze lagers hebben vaak een langere levensduur en kunnen meer wrijvingswarmte aan dan stalen lagers. Vaak zijn dure lagers extra goed afgedicht, voorzien van een sterkere constructie en/of materiaalsoort en presteren deze beter dan goedkopere longboard lagers. Wil je meer informatie voor je longboard lagers kopen gaat? Raadpleeg dan onze longboard informatie pagina.

ABEC waarde longboard lagers

Bij de meeste longboard lagers is weergegeven wat de ABEC waarde van het desbetreffende type is. De ABEC waarde geeft aan wat het afwerking-niveau van de lagers is. Een longboard lager ABEC-9 is bijvoorbeeld iets fijner afgewerkt dan een lager met een ABEC-7 waarde. De ABEC-waarde heeft voor de meeste longboarders een nauwelijks merkbare invloed op de rijeigenschappen. Het verschil is met name voor (pro) downhill, slalom en freeride longboarders merkbaar.