Longboarddeal - Evura: 035 5446937

Pintail Longboards

Een pintail longboard kun je bij Longboarddeal kopen met een ruime keuze aan verschillende modellen. Pintail longboards zijn voorzien van een druppelvormig deck. De voorkant is gelijkmatig rond, de achterkant is puntig van vorm (pintail). De wielen van een pintail board blijven meestal vrij van het deck. Dit wordt bij enkele pintail bereikt door extra wiel uitsparingen (wheel-wells) in de onderzijde van het deck. De wielen kunnen hierdoor het deck vaak niet raken, zo wordt ‘’wheelbite’’ voorkomen. Pintail longboard zijn over het algemeen voorzien van top-mount trucks. Dit wil zeggen dat de trucks direct aan de onderzijde van het deck bevestigd zijn.

6 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

6 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Pintail longboard kopen

In onze shop kun je met ruime keuze uit vele modellen gemakkelijk het bij jou passende pintail longboard kopen. Afmetingen, concave en af-montage zijn factoren die bij aanschaf van een pintail longboard van belang kunnen zijn. Een relatief kort pintail longboard geeft je vaak een extra korte draaicirkel, langere pintail longboards bieden juist vaak meer stabiliteit. De mate van concave (holling in deck) kan bepalend zijn voor het gemak waarmee het board te besturen of recht te houden is. Een pintail longboard met veel concave is gemakkelijk (diep) in te sturen, een longboard met minder of geen concave zorgt vaak voor meer (rechtuit) stabiliteit. Het type trucks, wielen en lagers waarmee een pintail longboard afgemonteerd is bepaald o.a. hoe soepel je longboard rolt, het gemak waarmee je deze kunt besturen en de totale levensduur van je pintail longboard. Wanneer je een pintail longboard kopen wil die maximaal carving (stuur) plezier geeft, dan kun je het beste gaan voor een kort pintail longboard met high concave en hoge Reverse Kingpin trucks. Zoek je juist meer een stabiel longboard voor langere afstanden, dan kun je het beste een lang pintail longboard kopen die voorzien is van stabiele trucks en relatief weinig concave.

Voordelen van pintail longboards

Een belangrijk voordeel van een pintail longboard is dat deze vaak voorzien is van een “basic” degelijke constructie. De eenvoud van het ontwerp maakt een pintail longboard vaak zeer sterk en duurzaam. Over het algemeen zijn trucks top-mount aan een pintail deck gemonteerd. Het deck ligt hierdoor relatief hoog ten opzichte van de ondergrond, een voordeel hiervan is dat een pintail longboard hierdoor vaak zeer precies en gemakkelijk te besturen is.