Longboarddeal - Evura: 035 5446937

Welke longboard trucks kiezen

Longboard trucks zijn in de volgende twee uitvoeringen leverbaar: Reverse Kingpin trucks en Standard trucks. De meeste longboards zijn uitgerust met Reverse Kingpin trucks. Mini cruiser-longboards en enkele (fullsize) longboards zijn uitgerust met Regular trucks. Voor welk type en maat longboard trucks je het beste kunt kiezen is afhankelijk van het beoogde gebruik van je longboard (Longboard discipline) en de breedte van je deck.

Een greep uit onze collectie

Reverse Kingpin longboard trucks

Reverse Kingpin trucks worden bij de meeste longboard types gebruikt. Deze trucks zijn ontworpen voor een diepe, soepele en zeer goed te controleren besturing. Reversed trucks zijn in verschillende hanger schuinte-maten verkrijgbaar. Hoe kleiner de hellingshoek, des te stabieler de truck is op hoge snelheid. Een grote hellingshoek geeft juist meer carving mogelijkheden en zorgt er voor dat je het board extra diep in kunt sturen.

Voorbeeld:

43 degree hanger = Veel stabiliteit op hoge snelheid
50 degree hanger = Geeft de mogelijkheid tot het maken van diepe bochten

Enkele Reverse Kingpin trucks zijn uitgerust met een flippable hanger, hierdoor is de hellingshoek te veranderen. Dit kan door de hanger los te maken, te draaien en opnieuw te monteren.

Regular Kingpin longboard trucks

Regular (standard-kingpin) longboard trucks zijn meestal gemonteerd op (skate) boards die je vaak in en rond een skatepark ziet. Deze trucks zijn voornamelijk geschikt voor compacte kicktail longboards of mini-cruiser boards die hoofdzakelijk gebruikt worden voor short distance cruising en/of skateboardstyle/freestyle tricks.

Longboard truck maat bepalen

De juiste longboard truck maat is eenvoudig te bepalen op basis van de breedte van een deck.

Juiste maat Reverse kingpin longboard trucks

Bij Reverse Kingpin trucks wordt de maat vrijwel altijd in millimeters weergegeven en is de hanger breedte van een truck meestal rond de 150mm of 180mm, enkele Reversed trucks zijn iets breder. Op de meeste longboards met een deck breedte van 9, 10 of 11 inch zijn 180mm trucks gemonteerd. Smallere decks zijn vaak voorzien van 150mm trucks. Decks die breder zijn dan 11 inch zijn vaak uitgerust met trucks die breder zijn dan 180mm (bv. 195mm of 205mm)

Juiste maat Regular trucks

De hanger-maat van Regular trucks wordt vaak in inches weergegeven. Decks die 8 inch of smaller zijn, zijn vaak uitgerust met 5 inch of smallere trucks. Decks met een breedte tussen 8 - 8.5 inch zijn vaak uitgerust met 5.25 inch trucks. Op decks die breder zijn dan 8.5 inch, zijn vaak 5.5 inch of bredere trucks gemonteerd.