Longboarddeal - Evura: 035 5446937

Welke longboard wielen kopen

Longboard wielen hardheid en diameter, dat is waar het op deze longboard informatie pagina om gaat! Voor je longboard wielen online gaat kopen is het verstandig om deze pagina goed door te nemen om alles over de verschillende soorten longboard wielen te weten te komen./p>

1. Longboard wielen

Longboard wielen zijn grotendeels gelijk aan skateboard wielen maar een stuk groter van formaat (diameter). Gelijk aan skateboard wielen is dat een wiel met een grote diameter goed is om lange stukken mee te cruisen of mee te speed boarden. Een groot wiel rolt namelijk langer door dan een klein wiel. Een klein wiel geeft je daarentegen weer meer ’speel’ ruimte voor de nodige tricks!
Ook gelijk aan het skateboard wiel is de waardering in durometer (a-waarde) van de hardheid van het wiel. Een zacht wiel biedt comfort en blijft beter ‘’plakken’’ aan het wegdek dan een harder wiel. Een harder wiel zorgt daarentegen weer voor minder weerstand en rolt dus weer sneller.

2. Diameter longboard wielen

Longboard wielen zijn in veel verschillende maten verkrijgbaar. De grootste wielen uit ons assortiment hebben een diameter van maar liefst 97mm. Deze grote wielen rollen natuurlijk extra lang door waardoor ze voor veel snelheid kunnen zorgen. Let er bij wielen van een dergelijke omvang goed op dat ze wel op je board moeten passen en niet tegen je deck aanlopen bij het insturen. METEN = WETEN!

De meest compacte wielen uit ons assortiment hebben een diameter van slechts 60mm. Deze wielen geven je superveel speelruimte voor het betere stuntwerk.

We kunnen grofweg stellen dat een groot wiel geschikt is voor cruising en hoge snelheid en dat een klein wiel geschikter is voor tricks. Als je het beste van beide werelden wilt hebben, ga dan voor een setje van tussen de 65mm en 75mm.

3. Hardheid longboard wielen (durometer)

De hardheid van longboard wielen wordt weergegeven in durometer, de aanduiding gebeurt via de a-waarde (bijvoorbeeld: Hardheid 75a). Hoe harder het wiel is, des te langer het doorrolt, keerzijde van een hard wiel is dat deze minder comfortabel is dan een zachter wiel. Ook heeft een hard wiel minder grip dan een zachter wiel, het wiel slipt ook eerder (gemakkelijker) door in bochten. Het hardste wiel uit ons assortiment heeft een a-waarde van maar liefst 98a, het zachtste wiel heeft een hardheid van 75a. Wil je een alround setje die je voldoende grip en snelheid geven en waarmee je meteen uit de voeten kan (niet te hard, niet te zacht), neem dan wielen met een hardheid van tussen de 78a en 81a.

4. Goedkope longboard wielen

Zoek je een fijn setje longboard wielen voor niet al te veel geld, dan zit je hier helemaal goed. Niet alleen zijn onze merksetjes erg voordelig, ook onze superscherp geprijsde noname longboard wielen zijn de moeite waard! Vanaf slechts € 34,50 vindt je bij ons een complete set 65mm longboard wielen!

Een greep uit ons collectie